Placeholder

Featured

Kdy zvolit Kolibrio a pro koho bude lepší volbou Wordpress, Wix nebo jiné webové služby

  • Sergey Petukhov
Kdy zvolit Kolibrio a pro koho bude lepší volbou Wordpress, Wix nebo jiné webové služby

Webové stránky se dnes nepovažují za nic výjimečného, je to stejně běžné jako mít založený e-mail a vytisknuté vizitky. Sociální sítě sice potřebu vlastnit webové stránky ve spoustě sférách trochu ponížily, ale pravě díky tomu, že mít web je dnes tak jednoduché, není důvod si vlastní stránky neudělat. Hledání firem se pomalu a jistě přesouvá z klasického vyhledávání na doporučení lidí na Facebooku a jiných platformách. Tento proces rozhodně ještě pár let potrvá, a tak strýček Google a český Seznam stále budou mít co dělat. Proto mít web minimálně s vaším příběhem, popisem toho, co nabízíte a kontakty je zatím něco, co byste neměli podcenit.

Vždyť můžu mít web zadarmo. Proč mám platit vám?

Když své podnikání nemáte přímo závislé na svém webu, není důvod do něj investovat zbytečně velkou část svého rozpočtu. V rámci služby Kolibrio lidem radíme, aby peníze vložili do vylepšení svých služeb, produktů nebo marketingu. Slušný web se dá dnes realizovat  za pár tisíc a nebo dokonce úplně zadarmo. Kvalitní, dostupné a hlavně rychlé řešení - na tom je naše služba postavená. 

Běžná otázka lidí, kteří nám posílají poptávku, zní: Proč máme zvolit Kolibrio a ne jinou alternativní službu, pomocí které mohu mít stránky zadarmo? Pokusíme se vám vysvětlit rozdíly a poradit vám, jaká služba je pro vás ta pravá. 

Wordpress a jiné otevřené systémy

Překvapivě prakticky všichni někdy slyšeli o Wordpressu a jiných podobných systémech. Je potřeba si uvědomit, že se nejedná o službu, ve které si na pár kliknutí sami založíte webové stránky. Jedná se o nástroj pro pokročilejší uživatele a vývojáře, kteří využívají otevřené systémy pro tvorbu webových projektů. Je to velmi mocný nástroj, který však vyžaduje neustálou péči ze strany správce. Systém je potřeba aktualizovat a mít pod dohledem. Podobné otevřené systémy jsou často pod útokem, a tak je nezbytné mít po ruce někoho, kdo s nimi bude umět pracovat - bude moci zasáhnout a vaše stránky uzdravit vždy, když bude potřeba. Na rovinu! Není to řešení pro člověka, který není pokročilý uživatel. A pokud je to právě váš případ, zkuste raději něco jednoduššího, co nebude tak rozsáhlé z pohledu funkcí, šablon a modulů, ale rozhodně bude mnohem více přívětivější. 

Wix, Webnode, eStránky a další skvělé servisy

Ano, na trhu je velké množství opravdu kvalitních a dobrých nástrojů pro všechny, kteří potřebují rychle a bez zbytečně složitých postupů vytvořit své webové stránky. Máte možnost zvolit libovolný nástroj podle toho, zda se vám líbí a hlavně, zda rozumíte prostředí, ve kterém budete své stránky spravovat. Moderní, krásné šablony, optimalizované pro všechna zařízení, pohodlná administrace, komunita a podpora. I když jsou nástroje rok od roku lepší, progres uživatelů není tak rychlý. Ano, díky firmám jako Apple lidé mnohem více přemýšlí o designu, čistá a minimalistická grafika našla své místo. Na webových stránkách čím dál víc vídáme imageové fotografie, videa a vkusnou typografii, ale není to tak, že by měl dnes každý najednou lepší estetické cítění, vkus a pochopení webových technologií. Lidé sice dostali do rukou nástroje, ale neumí je dostatečně dobře používat. 

Není to jen o nástrojích

Podívejte se na krásné šablony, které jsou k nahlédnutí v nabídce všech webových servisů. Jsou pěkně vyladěné a vypadají jako stránky od profesionálních agentur. A většinou to tak skutečně je, i když se tak stránky neprezentují. Šablony připravuje designer, další člověk  připraví texty, fotky a vše poskládá. Proto doporučujeme dívat se na reálné klientské reference, v nichž je situace trochu jiná. I přesto, že se jedná o stejné nástroje, výsledky jsou často diametrálně odlišné. 

Abyste vytvořili dobré webové stránky jak po vzhledové, tak po funkční stránce, musíte mít dost velký objem znalostí a zkušeností. Vždycky jde o kompozici, vhodnou typografii, práci s barvami a okolní grafikou. Dnes musíte mít dobré fotografie, video nebo ilustraci, abyste lépe vizuálně prezentovali svůj produkt nebo služby. Měli byste být opatrní při tvorbě obsahu webu, abyste neovlivnili rychlost jeho načítání a měli dobře strukturovaný obsah pro lepší indexaci ve vyhledávačích a další marketingové aktivity. Je toho samozřejmě mnohem více, vypsali jsme jen pár bodů, u kterých vidíme často nedostatek znalostí a zkušeností u klientů. Najdou se jedinci, kteří mají vše zmáknuté a díky chytrému a dostupnému nástroji zvládnou opravdu výhodně a rychle naklikat perfektní web, který je bude skvěle prezentovat a prodávat. Pokud jste to vy, pak už pravděpodobně některý ze servisů úspěšně využíváte. Pro všechny ostatní máme pár tipů, proč zkusit Kolibrio.  

Čím se liší Kolibrio? 

Stále se jedná o službu, pomocí které se stránky připravují na míru. Oproti klasické tvorbě webových stránek se naše služba liší tím, že pro vzhled stránek vybíráme grafiky z hotových šablon. Nejedná se však o námi připravené grafiky, ale o libovolné html šablony, které se dají zakoupit na internetu. Jedná se o desítky tisíc různých designů, vždy se dá najít zajímavá a unikátní šablona, která vás odliší od konkurence. My šablonu následně celou upravíme dle vašeho brandu a představ. Nejsme limitováni tím, co umí naše administrace. Dle vašich požadavků ohneme náš systém tak, jak bude potřeba, a proto žádné složitější filtry, konfigurátory a poptávkové formuláře u nás nebudou problém. U nás nemusíte řešit nastavení domény a založení e-mailů. Na webu nemáte žádnou naši reklamu. K dispozici máte vždy našeho pracovníka jako svou technickou podporu. Není problém, abychom vaše stránky spravovali a postupně rozvíjeli. A když se rozhodnete, že máte dostatečné povědomí o tom, co od svých stránek očekáváte a že je na čase mít řešení kompletně postavené na míru vašim potřebám, pak je vám k dispozici náš zkušený tým Pro-idea, který se specializuje na tato náročnější a kreativnější řešení. Rádi pro vás nafotíme a natočíme vše, co bude potřeba, nakreslíme ilustrace a pomůžeme s firemní identitou. Jedná se samozřejmě o nadstandardní služby, které nejsou v ceně webu, ale všechno řešíte s jedním dodavatelem, který se o vše postará. Vy se soustředíte na vylepšení svého podnikání a nemusíte trávit čas studováním toho, jak máte efektivně spravovat vlastní webové stránky. Každý by měl dělat to, co ho baví a jde mu nejlépe. Zvolte takové řešení, které vám bude maximálně vyhovovat a nepřidá vám další zbytečné starosti. 

Zpět na blog